Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Galambok és vidéke természeti értékei


Galambok 25,91 km2 kiterjedésű határában szép zalai vidéket találunk, melynek meghatározó eleme a terület 40 százalékát kitevő erdő, melynek egy részlete különösen értékes.

Galambok a horgásztóval egy legifelvételen:

Galambok legfontosabb természeti értéke a szomszéd településről elnevezett, de Galambok határát is jelentő Zalakomár Tájvédelmi Terület (létrehozva 1976-ban), madárrezervátum, mely nemrég Csörnyeberek Erdőrezervátumként külön védelmet kapott. Az erdőrezervátumról rövid leírás itt olvasható. A Csörnyeberek Erdőrezervátum legjellemzőbb két erdőtársulása a páfrányos égerláperdő és a magyarkőrises égerláp, mely a magyar kőrisnek fontos géntartaléka. Réti sas és feketególya élőhelye. A terület részletes ismertetése itt olvasható.

Az ismertetőben idézett és még további tudnivalók olvashatók a Csörnyeberek Erdőrezervátumról e link mögötti hivatkozásgyűjteményben.A terület látványossága és egyben fontos természeti értéke a duzzasztással létrehozott horgásztó. A tóról készült képeket és egyéb információkat a következő link mögött gyűjtöttük össze.